AskMe BB Plus Give Away!!

Image

 

Give Away! Give Away! Jom join Give Away AskMe BB Plus. Caranya mudah sangat. 

 

1. Like AskMe BBPlus di Facebook 

2. Share gambar ini dan sertakan dengan caption yang menarik!  

 

3 Lucky Winners dengan caption yang paling menarik akan menerima 7 sachets BB Plus Collagen seorang secara PERCUMA. Kami akan umumkan pemenangnya pada 21hb Mac. Good luck! 😉

Fungsi Kolagen Dalam Badan

Dalam post Bagaimana Kolagen Berfungsi, kiteorang dah ceritakan sikit macam mana kolagen ni membantu melambatkan proses penuaan. Hari ni, kite tengok pulak fungsi kolage dalam badan kite.

Fungsi Kolagen

Fungsi Kolagen

1. Komponen utama tisu kartilaj.

  • Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

2. Komponen utama tisu lembut untuk semua organ.

  • Ia adalah bahan utama dalam pelbagai tisu lembut dan tisu penghubung di dalam badan kita.

3. Komponen utama kulit.

  • Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit.

4. Komponen utama jantung, otot dan saluran darah.

  • Ia merupakan bahan utama dalam pelbagai organ di dalam badan kita.

5. Ejen penyambung utama kepada tulang.

  • Ia menjadi bahan utama tulang dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita.

 

Nah, sekarang dah tahu penting nya kolagen untuk badan kite?

Testimonial BB Plus Collagen

Testimonial pelanggan yang berpuas hati

Testimonial pelanggan yang berpuas hati

Alhamdullilah, dalam masa seminggu sahaja, korang insyaAllah boleh rasa perubahan pada diri lepas amalkan BB Plus Collagen. Nak tahu antara kesan yang boleh dirasakan seawal seminggu?

  • Tumit kaki kurang merekah dan semakin lembut.
  • Senang nak bangun pagi dan rasa segar.
  • Jerawat di belakang badan semakin berkurangan.

 

Kalau nak cuba, boleh contact kiteorang di;

Facebook – Askme BbPlus

Twitter – AskMe BBPlus

Email – ask.me.bbplus@gmail.com

Call/sms – 0132380980 (ask for AskMe BB Plus :D )

Kiteorang jugak ade buat COD di area UM, Vista Angkasa Apartment, Flat PKNS Kampung Baru dan kawasan sekitarnya. Korang boleh cuba Pek Percubaan Mini yang mengandungi 5 sachets yang berharga RM45. Untuk lebih info, klik About Us! 😉

 

Wajah Segar dan Berseri

Bila korang bangun tidur, apa yang selalunya korang buat dulu? Pergi ke toilet? Gosok gigi dan terus breakfast? Atau bersiap untuk pergi kerja terus?

wajahberseri

Apa kate korang bangun tidur tu before mandi, or before ambil sarapan, amalkan minum air masak? Jangan minum air sejuk dalam peti ais. Minum saje air suam. InsyaAllah, wajah lebih segar dan berseri.